Ελληνικά English
| | | |

Τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου για τον Αντώνη Μανιτάκη


Τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου για τον Αντώνη Μανιτάκη
Τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου για τον Αντώνη Μανιτάκη

Πραγματοποιήθηκε τελετή επίδοσης του Τιμητικού Τόμου μελετών για τον Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αντώνη Μανιτάκη την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος και προσφώνησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος.

Αναφορά στο πρόσωπο, τη διδασκαλία και το έργο του τιμωμένου πραγματοποιήθηκε από τον κ. Βασίλειο Σκουρή, πρ. Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, πρ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Καθηγητή Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαο Αλιβιζάτο, Ομότιμο Καθηγητή Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε αντιφώνηση του Τιμώμενου κ. Αντώνη Μανιτάκη, Ομότιμου Καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

Ο πολυτελής τόμος, την έκδοση του οποίου ανέλαβαν οι Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ, που επιδόθηκε στον Τιμώμενο αποτελεί συλλογή επίκαιρων συνταγματικών μελετών γραμμένων από Ανώτατους Δικαστικούς και Καθηγητές Πανεπιστημίου. Οι 29 μελέτες από εξέχουσες προσωπικότητες του νομικού κόσμου άπτονται επίκαιρων ζητημάτων του Συνταγματικού δικαίου στις θεματικές ενότητες: Δίκαιο και κοινωνία, Οικονομία και Σύνταγμα, Συνταγματική θεωρία και οργάνωση του κράτους, Δικαιώματα, Δικαστήρια και έλεγχος συνταγματικότητας, Εθνικό Σύνταγμα και Ενωσιακό Δίκαιο, Θρησκεία και Σύνταγμα.

Η τιμητική επιτροπή του τόμου απαρτίζεται από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Επίτιμο Καθηγητή Κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρ. Πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομότιμο Καθηγητή Κύριο Βασίλειο Σκουρή, τον Πρ. Πρωθυπουργό και Πρόεδρο επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κύριο Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Πρόεδρο επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρο της ΑΠΔΠΧ, Κύριο Κωνσταντίνο Μενουδάκο, τον Πρ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Καθηγητή Κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ομότιμο Καθηγητή Κύριο Νικόλαο Αλιβιζάτο, τον Καθηγητή Κύριο Φίλιππο Σπυρόπουλο και τον Ομότιμο Καθηγητή Κύριο Γιάννη Δρόσο. Τα μέλη της επιτροπής έκδοσης του Τιμητικού Τόμου είναι οι κ. Ιφιγένεια Καμτσίδου και κ. Χαράλαμπος Ανθόπουλος.

Καλάθι αγορών

Το καλάθι αγορών είναι άδειο

Είσοδος στο σύστημα

Να παραμείνω συνδεδεμένος
Δημιουργία λογαριασμού