Καλάθι αγορών
Ελληνικά English
| | | |

Επιστημονικό Συνέδριο: Δικαιοσύνη και Κοινωνία


Επιστημονικό Συνέδριο: Δικαιοσύνη και Κοινωνία
Επιστημονικό Συνέδριο: Δικαιοσύνη και Κοινωνία

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου “Δικαιοσύνη και Κοινωνία” που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και τη συνδιοργάνωση των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του, η θεματική του Συνεδρίου αφορά δύο άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες καθώς, “Δεν υφίσταται Κράτος Δικαίου όταν σε μια Πολιτεία η Κοινωνία λειτουργεί χωρίς Δικαιοσύνη, αλλά και όταν η Δικαιοσύνη δεν είναι ταγμένη στην υπηρεσία του Κοινωνικού Συνόλου, επέκεινα δε στην υπηρεσία του Δημόσιου Συμφέροντος”.

Το συνέδριο χαιρέτισαν: ως συνδιοργανωτές, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Στάθης Κουτσοχήνας, αλλά και οι Πρόεδροι των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας: η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο κ. Ιωάννης Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς και ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, κ. Δημήτριος Κωστάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, κ. Παναγιώτης Ευστρατίου, και η Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κ. Αγγελική Λαϊνιώτη.

Tο «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμος, πλήθος επισήμων και Δικαστικών Λειτουργών.

Στη Συνεδρίαση της Παρασκευής προήδρευσε η κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ε.τ. Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ σε αυτήν του Σαββάτου ο κ. Δημήτριος Σκαλτσούνης, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τα συμπεράσματα που διατύπωσε η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Το διήμερο Συνέδριο αναμεταδόθηκε ζωντανά, μέσω του διαδικτύου (Live Streaming), με σύνδεσμο που παρείχε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Καλάθι αγορών

Το καλάθι αγορών είναι άδειο

Είσοδος στο σύστημα

Να παραμείνω συνδεδεμένος
Δημιουργία λογαριασμού