Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2023


Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2023
Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2023

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΕΔΡΑ: Ιπποκράτους 23, 10679 Αθήνα (Εκδόσεις Σάκκουλα)

eedik1954@gmail.com

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2023

Αξιότιμα και αγαπητά μέλη,

Η Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων συνεχίζει τις τακτικές επιστημονικές της εκδηλώσεις για την τρέχουσα περίοδο (Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2023), η οποία –εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών– ξεκινά στις 24.10.2023. Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμβάλετε, όπως και έως τώρα, με την παρουσία και τις παρεμβάσεις σας στην επιτυχία του νέου κύκλου των εκδηλώσεων.

Μέλη και φίλοι της ΕΕΔ, ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της νέας περιόδου των τακτικών εκδηλώσεων (για το διάστημα από τον Δεκέμβριο 2023 και μετά) με εισήγηση, πράγμα που το Δ.Σ. ιδιαιτέρως ενθαρρύνει, παρακαλούνται να μας αποστείλουν την σχετική πρότασή τους με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση: eedik1954@gmail.com. Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και πάλι ότι όλες οι κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία και τις εκδηλώσεις της ΕΕΔ αναρτώνται στην ιστοσελίδα https://hapl.gr. Παρακαλούμε να συμβουλεύεσθε την ιστοσελίδα αυτή και πριν από κάθε εκδήλωση, για όλες τις λεπτομέρειές της. Δυνατή είναι επίσης και η τηλεφωνική ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας επικοινωνία με τα μέλη του ΔΣ για θέματα της ΕΕΔ

Ιδιαιτέρως παρακαλούμε και πάλι όσα μέλη δεν μας έχουν γνωρίσει την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, να το πράξουν άμεσα, χάριν διευκολύνσεως της επικοινωνίας μαζί τους. Επίσης παρακαλούμε τα μέλη που δεν έχουν τακτοποιήσει την ετήσια συνδρομή τους να μεριμνήσουν σχετικώς, εμβάζοντας τις εκκρεμείς συνδρομές σε κάποιον από τους αναγραφόμενους στην ανωτέρω ιστοσελίδα (ενότητα «Μέλη») τραπεζικούς λογαριασμούς της ΕΕΔ.

Σε εύθετο χρόνο θα ακολουθήσει η ειδική ενημέρωσή σας σχετικά με την σχεδιαζόμενη για τις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2023 (Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί) διημερίδα μνήμης του αειμνήστου Ακαδημαϊκού Γεωργίου Γ. Μητσοπούλου, με αφορμή την συμπλήρωση δέκα ετών από την εκδημία του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη σε συνδιοργάνωση με την Εταιρία Νομικών Βορείου Ελλάδος και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση του αναλυτικού προγράμματος της διημερίδας θα ακολουθήσει.

Το ΔΣ εύχεται εγκάρδια σε όλες και όλους σας Καλή νέα δικαστική και ακαδημαϊκή χρονιά!

Η Πρόεδρος Ευαγγελία Ποδηματά, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Κολοτούρος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ της ΕΕΔ για το διάστημα ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

24.10.2023: Π. Κολοτούρος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ: «Ποινική απόφασις και πολιτική δίκη» (Αίθ. ΔΣΑ, ώρα 20.00)

7.11.2023: Εμμ. Μαυραντωνάκης, Δικηγόρος Δ.Ν.: «Ο αναιρετικός έλεγχος της αποφατικής περί της δικαιοδοσίας κρίσεως» (Αίθ. ΔΣΑ, ώρα 20.00)

14.11.2023: Γ. Κόντης, Δικηγόρος Δ.Ν.: «Ζητήματα του ασφαλιστικού μέτρου της συντηρητικής κατάσχεσης κατά τον ΚΠολΔ» (Διαδικτυακά, ώρα 20.00)

21.11.2023: Αθ. Καστανίδης, Δικηγόρος Δ.Ν.: «Ζητήματα από το σύστημα των πολλαπλών κατασχέσεων κινητών και ακινήτων (ΚΠολΔ 958 § 2, 997 § 5» (Αίθ. ΔΣΑ, ώρα 20.00)

28.11.2023: Αγγ. Χαραλαμπίδου, Δικηγόρος, υποψ. Δ.Ν.: «Η δικονομική διάσταση της ενεργητικής εις ολόκληρον ενοχής» (Αϊ. ΔΣΑ, ώρα 20.00)

08-09.12.2023: Διημερίδα μνήμης του Ακαδημαϊκού Γ.Γ. Μητσοπούλου για την συμπλήρωση δέκα ετών από την εκδημία του (θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη σε συνδιοργάνωση με την ΕΝοΒΕ και τον ΔΣΘ – Το ειδικότερο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί).

19.12.2023: Δ. Παπανικολάου, Δικηγόρος Δ.Ν.: «Ευθύνη επισπεύδοντος από άδικη εκτέλεση» (Διαδικτυακά, ώρα 20.00)