Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός στον παράκτιο και δασικό χώρο


Διαδικτυακό σεμινάριο
 
 
 

Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός στον παράκτιο και δασικό χώρο

Εισηγητής: Δημήτρης Μέλισσας

26/02/2024 - 28/02/2024

Ημερομηνίες διεξαγωγής

26 Φεβ 2024 17:00 - 20:00
28 Φεβ 2024 17:00 - 20:00

Διάρκεια

6 ώρες

Διαδικτυακό σεμινάριο

Online

Σε συνεργασία

Εισηγητής

Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, Δικηγόρος
Οι θέσεις πληρώθηκαν. Σας ευχαριστούμε για το μεγάλο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σας.

Γενικά

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και οι Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ διοργανώνουν Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εξειδίκευσης και Εμβάθυνσης 6 ωρών σε εξειδικευμένα ζητήματα από την εφαρμογή του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς, ασκούμενους δικηγόρους, μηχανικούς, φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να ενημερωθούν για την εφαρμογή στην πράξη του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον χερσαίο και υδάτινο χώρο.

Στόχος

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 2 συνεδρίες. Η πρώτη θα αφορά στους βασικούς ορισμούς και έννοιες του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού για την ανοικοδόμηση και στη δεύτερη θα παρουσιαστούν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επεμβάσεων και ανοικοδόμησης κτιρίων στον παράκτιο και δασικό χώρο.

Κατά την έναρξη των μαθημάτων θα παρασχεθεί βιβλιογραφικό και νομολογιακό υλικό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν, ακόμη, καθόλη τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, πρόσβαση στη βάση νομικών δεδομένων sakkoulas-online.

Κατά την ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου θα παρέχονται στους συμμετέχοντες Βεβαιώσεις Συμμετοχής, υπογραμμένες από τον διδάσκοντα και τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Οι Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ διατηρούν το δικαίωμα α) να αναβάλουν την πραγματοποίηση του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου ή β) να ματαιώσουν την προγραμματισμένη πραγματοποίηση αυτού έως δύο (2) τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες πριν από την έναρξη του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η πραγματοποίησή του από οποιαδήποτε αιτία.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Ακαδημαϊκά Υπεύθυνος: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, Επικεφαλής Επιστημονικής Επιτροπής
Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, Δικηγόρος

Ο Δ. Μέλισσας είναι δικηγόρος, με ειδίκευση στο Δίκαιο Πολεοδομίας, Δίκαιο Χωροταξίας και Δίκαιο Περιβάλλοντος.

Διδασκαλία: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Χωροταξίας και Πολεοδομίας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Humboldt-Universität zu Berlin και F.U. Hagen, και από το 2007-31/8/2022 στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Από 1/9/2022 μετακινήθηκε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και είναι διευθυντής του Εργαστηρίου «Ψηφιακή Τεχνολογία και Τεχνικά Έργα».

Έχει συγγράψει και επιμεληθεί 31 μελέτες και 73 άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.