Επιστηµονική Εταιρεία Δικαίου Πολεοδοµίας και Χωροταξίας (ΕΕΔιΠοΧ) - Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: To δικαίωμα στην πόλη


Επιστηµονική Εταιρεία Δικαίου Πολεοδοµίας και Χωροταξίας (ΕΕΔιΠοΧ)

Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Η Επιστηµονική Εταιρεία Δικαίου Πολεοδοµίας και Χωροταξίας  και  ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχουν την τιµή να σας καλέσουν στην επιστημονική εκδήλωση,

που διοργανώνουν την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς  (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα Θεσσαλονίκης),  από ώρα 6.00 µµ. µέχρι 8.30 µµ. µε θέμα: To δικαίωμα στην πόλη


Πρόγραμμα

1η ενότητα: Δίκαιο και πολιτικές

Οµιλητές:

Χρ. Ράµµος, Αντιπρόεδρος του Συµβουλίου της Επικρατείας: «Η σηµασία της πόλης και το δύσκολο στοίχηµα της ποιότητας ζωής σε αυτή»

Ευ. Κουτούπα-Ρεγκάκου, Καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου στη Νοµική Σχολή του ΑΠΘ, Αντιπρόεδρος της ΕΕΔιΠοΧ: «Ο σεβασµός του δηµόσιου αστικού χώρου, βασική παράµετρος µιας βιώσιµης πόλης»

Κων. Πετράκης, Πολιτικός Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος, Διευθύνων σύµβουλος του ΟΣΕ: «Η πολυδιάστατη φύση της βιώσιµης κινητικότητας»

 

2η ενότητα: Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης

Οµιλητές:

Γιάννης Μπουτάρης, Δήµαρχος Θεσσαλονίκης

Νικ. Καλογήρου, Καθηγητής Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασµού, Πρόεδρος του Τµήµατος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ: «Θεσσαλονίκη, το δικαίωµα στο περιβάλλον: προβλήµατα και προοπτικές βιωσιµότητας»

Τον συντονισµό της εκδήλωσης θα έχει ο Πρόεδρος της ΕΕΔιΠοΧ κ. Κων. Μενουδάκος,  επίτιµος Πρόεδρος του Συµβουλίου της Επικρατείας.