Συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding)


Συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding)
Συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding)

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Συμμετοχική χρηματοδότηση (crowdfunding)», στις 19/12/2019, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους και στελέχη εταιριών που ασχολούνται, γενικότερα, με ζητήματα άντλησης κεφαλαίων από το κοινό, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης επιχειρηματικών και προσωπικών σχεδίων και, ειδικότερα, με τη συμμετοχική χρηματοδότηση. Μεταξύ αυτών των προσώπων περιλαμβάνονται και στελέχη εταιριών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, διαχειριστές κεφαλαίων και σύμβουλοι επιχειρήσεων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε επίκαιρα ζητήματα της διαχείρισης και προστασίας των Εμπορικών Απορρήτων βάσει της πρόσφατης νομοθεσίας και να παρουσιάσει τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου συνίσταται:

α) σε μία εκτίμηση του φάσματος που καλύπτει η συμμετοχική χρηματοδότηση, σε σχέση και με άλλες μορφές χρηματοδότησης.

β) στη διάκριση των μορφών που μπορεί να διαλάβει η συμμετοχική χρηματοδότηση.

γ) σε μία ανάλυση του τρόπου λειτουργίας της πλατφόρμας συμμετοχικής χρηματοδότησης.

δ) στην παρουσίαση της ελληνικής νομοθεσίας που διέπει τη συμμετοχική χρηματοδότηση.

ε) στον εντοπισμό ειδικών πρακτικών ζητημάτων που ανακύπτουν από τις σχέσεις οι οποίες δημιουργούνται κατά τη διαδικασία συμμετοχικής χρηματοδότησης.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Σπήλιος Μούζουλας

Ο κ. Σπήλιος Αντ. Μούζουλας είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Παρισίων, στο Εμπορικό Δίκαιο. Έχει ειδικευτεί κυρίως στο εταιρικό δίκαιο και στο δίκαιο της κεφαλαιαγοράς. Είναι συγγραφέας νομικών βιβλίων, με αντικείμενο ζητήματα του εμπορικού δικαίου, καθώς και μεγάλου αριθμού μελετών, δημοσιευμένων σε νομικά περιοδικά, ελληνικά και αλλοδαπά. Έχει διατελέσει μέλος Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών και έχει συντάξει νομοθετικά και κανονιστικά κείμενα (Ελλάδας και Κύπρου) σχετικά με ζητήματα του δικαίου της κεφαλαιαγοράς.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου και τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής.