Προστασία της πρώτης κατοικίας


Προστασία της πρώτης κατοικίας
Προστασία της πρώτης κατοικίας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Προστασία της πρώτης κατοικίας», στις 21/01/2020, ημέρα Τρίτη, και ώρες 16:00-21:00.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε νομικούς, δικηγόρους, στελέχη τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (Ν.4354/2015), συμβούλους επιχειρήσεων κλπ.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4605/2019) για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ειδικότερα με τα γενικά και ειδικά χαρακτηριστικά αυτού καθώς και με τη σχέση του πλαισίου αυτού με το προγενέστερο νομοθετικό καθεστώς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

1. Γενικά χαρακτηριστικά Ν. 4605/2019
2. Συγκριτική επισκόπηση του προηγούμενου νομοθετικού πλαισίου
3. Προϋποθέσεις υπαγωγής σε ρύθμιση οφειλών
4. Διαδικασία υπαγωγής σε ρύθμιση οφειλών
5. Έννομες συνέπειες υπαγωγής σε ρύθμιση οφειλών
6. Έννομες συνέπειες μη υπαγωγής σε ρύθμιση οφειλών
7. Συνεισφορά του Ελληνικού Δημοσίου
8. Έννομες συνέπειες μη τήρησης της ρύθμισης οφειλών.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Φώτιος Α. Κωτσής

Ο Φώτης Κωτσής είναι Δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω), Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας Μωράτης-Πασσάς και Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στο εμπορικό δίκαιο (University of Bristol – UK) και στο αστικό δίκαιο (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει διδάξει “Business Law” σε αγγλόφωνα μεταπτυχιακά προγράμματα του αμερικανικού Πανεπιστημίου “City University of Seattle” και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρ. ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ) και αρθρογραφεί κατά καιρούς σε νομικά περιοδικά.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες. Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.