Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα Προσομοίωση Λειτουργίας του Κοινοβουλίου


Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα
Προσομοίωση Λειτουργίας του Κοινοβουλίου
Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα
Προσομοίωση Λειτουργίας του Κοινοβουλίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα» το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 διοργανώνει την πρώτη Προσομοίωση Λειτουργίας του Κοινοβουλίου, μια ομαδοσυνεργατική εκπαιδευτική δράση στην οποία 100 νέοι πολίτες θα εμπλακούν δημιουργικά σε ένα επιμορφωτικό παιχνίδι ρόλων.

Η Προσομοίωση Λειτουργίας του Κοινοβουλίου ενσωματώνει δημιουργικές ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες παιχνιδιού ρόλων με στόχο

  • Να γίνει αντιληπτός ο τρόπος σύγκλισης της Βουλής, οργάνωσης και λειτουργίας της.
  • Να κατανοηθούν τα είδη των αρμοδιοτήτων της Βουλής με έμφαση στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου καθώς και στις νομοθετικές αρμοδιότητες.
  • Να αναπαρασταθεί δημιουργικά μέρος της εργασίας των Επιτροπών της Βουλής καθώς και των κοινοβουλευτικών συνόδων.

Στις 5 και 6 Μαρτίου 2020 θα προηγηθούν Σεμινάρια προετοιμασίας. Η παρακολούθηση ενός εκ των δύο σεμιναρίων είναι υποχρεωτική για τη μετέπειτα συμμετοχή στη διαδικασία της Προσομοίωσης.

Δείτε λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή στην κορυφαία αυτή δράση του προγράμματος «Νέοι Πολίτες και Σύνταγμα»: https://www.syntagmawatch.gr/genika-nea/2020/02/18/gine-gia-mia-mera-vouleftis/.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην προσομοίωση, παρακαλούμε συμπληρώστε τη δήλωση συμμετοχής ανεξάρτητα από προηγούμενες δηλώσεις συμμετοχής που έχετε τυχόν συμπληρώσει.